Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

REA – Men sen då?

Det bästa sättet att hålla pengarna kvar i plånboken är att handla så billigt som möjligt. Att leta efter varor på rea och utnyttja rabattkoder och rabattkuponger. Men jakten på de billigaste priserna har även en baksida. Den som inte är uppmärksam kan snart inse att uttrycket ”snålheten bedrar” stämmer mycket väl. Några fallgropar man kan fall i är:

Ingen returrätt

Om man handlar något i en fysisk butik så är det inte säkert att de ger returrätt. Ibland står det exempelvis att ”reavaror bytes ej”. I dessa fall måste man vara mycket säker på att man vill ha den vara som man köper. Att köpa något billigt som man sedan inte använder är knappast en bra affär. Vid handel online gäller däremot alltid 14 dagars ångerrätt. Detta enligt distansköpslagen. På så vis kan det vara säkrare att handla över nätet.

REA 50%

Dyra fraktkostnader

Att handla online har sina fördelar. Men även sina nackdelar. Fördelen är bland annat att man alltid kan hitta en rea någonstans. Med hundratals mer eller mindre nischade butiker finns det alltid någon som har rejäla rabatter.

Men nackdelen är frakten. Hur företagen resonerar kring fraktfrågan är olika men det är inte ovanligt att de tar en fast summa eller att fraktkostnaden är i proportion till vad paketet väger. Oavsett blir detta en kostnad. Är det billigt att köpa en tröja för 45kr om frakten är det dubbla?

Dyra returer

Även gällande returer är det mycket olika mellan företagen hur de hanterar detta. En del har fria returer vilket självklart är en stor fördel för konsumenten. Andra låter kunden helt och hållet betala detta. Ett plagg kan vara billigt, se bra ut på bild och därmed locka köpare.

Men när det väl kommer hem i paketet kan det visa sig att det inte alls passar. Ska man betala 50kr i retur för en hatt som kostat kring hundralappen? I så fall blir det knappast billigt längre.

Så handla på rea och utnyttja rabatter. Men se till att handla med bra avtal också. Det spar man mycket pengar på i längden.