Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Hitta din stil när det kommer till skinnjackor

Att köpa en skinnjacka är en investering som, om den görs rätt, inte behöver göras många gånger i livet. En väl vald skinnjacka som du tar väl hand om kan hålla i många, många år.

Att köpa skinnjacka kanske till och med är den största investeringen du kommer att göra till din garderob, någonsin. Köper du en riktigt bra, kanske dina barn och dina barnbarn kommer att bära den i framtiden.

Det är dock viktigt att du hittar stilen när du ska köpa en skinnjacka. Oavsett hur mycket pengar du lägger ner på högt kvalitativt läder, är det bara pengar i sjön om den inte passar dig och din stil.

Vilka stilar finns det?

RamonesDen allra mest klassiska och välkända stilen på skinnjackor är förmodligen den typ som förknippas med hur motorcykelåkare såg ut förr i tiden. Ikoner som har burit den här jackan är bland annat den kände skådespelaren James Dean och bandet The Ramones.

Den här typen av skinnjacka tycks aldrig gå ur tiden. Från att James Dean gjorde den ikonisk i mitten av 1950-talet, till att rapparen Kanye West bär den med en luvtröja under. Den här stilen ger ifrån sig en rebellisk utstrålning. Den får gärna bäras med en vit t-shirt under, så som James Dean gjorde.

En annan typ av skinnjacka, som på engelska ofta refereras som The Café Racer, är något tunnare än den klassiska skinnjackan som James Dean bar. Den här jackan formgavs med syftet att minska luftmotståndet vid höga hastigheter på motocrossen.

Den här stilen sitter tajtare på kroppen, och kan inte kombineras lika friskt som den förstnämnda skinnjackan kan. Då den är förhållandevis åtsittande gör den sig bäst i kombination med något tunt undre lager, så som en t-shirt eller ett linne.

De två stilarna som tas upp ovan är förmodligen de mest klassiska och välkända. Utöver det finns mängder av olika stilar att överväga. Ett tips är att kolla på sajter som Zalando och andra klädbutiker för att se utbudet där. Handlar man på den förstnämnda butiken kan man dessutom ta del av en Rabattkod Zalando, det är lätt att hitta eftersom det är en vanlig sökning på nätet, och på så vis spara in en del pengar på köpet.