Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Fokus på hållbarhet i skinnproduktion

Det är inte lätt att vara konsument. Samtidigt som man lockas att shoppa och följa trender, så går budskapet att hushålla med resurser och handla medvetet och med hållbarhet i fokus. Hur ska man tänka vid köpet av en skinnprodukt, så som en jacka eller datorväska?

Mobilfodral i skinn

Mobilfodral i skinn

Skinn är alltid hållbarast i många mätningar. Med enkelt underhåll kan exempelvis skinnväskan få ett mycket långt liv, vilket spar på jordens resurser. Dessutom är skinn vanligtvis en restprodukt från köttindustrin, vilket bidrar till ett hållbart samhälle där man bättre tar vara på hela djuret.

Från seriösa tillverkare av exempelvis datorväskor i läder ska man som konsument kunna lita på att djuret som materialet kommer ifrån har haft ett bra liv. Att köpa en datorväska i skinn är således att ta ett kliv mot en långsiktig konsumtion.

Dessutom har skinnväskor, liksom skinnjackor, en tendens att bara bli snyggare med tiden, då lädret får allt mer av en eftertraktad patina.

Vilka miljöutmaningar finns vid framställning av läderprodukter?

Eftersom skinn är en restprodukt, så är också köttindustrin helt avgörande för priset för kvalitetsläder. När köttindustrins produktion minskar riskerar priserna på läder, med fokus på hållbarhet, att stiga.

Att garva är en miljövänlig process från människans begynnelse. Vegetabiliskt garvat skinn, till datorväskor och annat, använder sig av bark för att absorbera delar att skinnets innehåll. Många lädersorter garvas än idag i vegetabiliska slutna system, vilket är gynnsammare för miljön. Den miljömedvetna tillverkningen bör fortsätta utnyttjas och utvecklas. Hur sedan produkten fraktas från tillverkning till butik är givetvis också av stor vikt för att motverka farliga och onödiga utsläpp.

Bästa tipset för en hållbar utveckling

Använd produkten, så som din nya datorväska i skinn, länge. Med en skinnprodukt finns förutsättningarna för en hållbar konsumtion genom att man som innehavare använder och vårdar sin produkt, så att den står sig nästan hur länge som helst.