Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Skinnjacka – Säkert vårtecken

Det är bara små snöhögar kvar på några  få ställen. Solen lyser allt varmare och fåglarna börjar sjunga. Med andra ord – det är vår! Äntligen tycker många och vi håller med. Om inte annat för att man kan lägga bort den stora tjocka vinterjackan och ta fram skinnjackan.

För det är verkligen ett vårtecken när skinnjackorna börjar synas på var och varannan person. Det är något som inte bara vi tycker utan även Maksim Milenkovic som bland annat bloggar på Uppsala Nya Tidning. Skönt att se att även tidningar lyfter upp plagget som ett tydligt vårtecken. Annars brukar det mest vara små söta fåglar som sjunger, några tussilago eller liknande när man ska visa att våren på antågande.

Marie New

Marie New

Så vad anser Milenkovic om skinnjackans framfart?  Han är nämligen till viss del tveksam till att plagget har tagits fram så här tidigt. Självklart kan man redan nu titta på vad butikerna har för utbud att erbjuda men den som tar på sig den kommer troligtvis få kapitulera om någon dag och ta fram den varmare och mer fodrade vinterjackan igen. För får han rätt kommer bakslaget. Inte så högt odds på att han får rätt då mars brukar ses som vårmånad men en kall sådan.

Då är det roligare att läsa om andra vårtecken som Milekovic hittat. Vårtecken som verkligen är annorlunda mot de vanliga. Eller vad sägs om ”bussarna kommer mer i tid”. Det är verkligen sant men det är något man inte tänker på så ofta. När bussarna kommer i tid är det tillräckligt lite snö på vägarna för att fler ska åka bil, cykla och därmed kommer de i tid. Ett säkert vårtecken alltså.

Ett annat är skyltdockornas bantade utstyrsel. De ligger ofta två till tre månader före i hur de är klädde. Visserligen helt rätt eftersom man idag bör köpa kläder som man behöver om någon månad. Att köpa något i ren panik brukar sluta med att man varken får det billigaste eller bästa plagget.