Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Skinn – in på bara skinnet

Tänk på ett plagg gjort av skinn – till stor sannolikhet tänkte du på en skinnjacka. Det finns en rad olika klädesplagg av skinn men skinnjackan är kanske det vanligaste. Med jackan får skinnet fram sin bästa funktion gällande att vara snygg, tålig och tidlös. Men visst finns det andra plagg att välja och vraka inom. I vissa fall handlar det om plagg med hållbarhet och design i fokus. I andra fall något helt annat i fokus. Men visst finns det vissa udda varianter.

Skinnkalsonger – Kan låta obekvämt och det är väll knappast speciellt vanligt att gå omkring med dem hela dagarna. Plagg som oftast används under kortare perioder och inte för att skydda mot väder och vind. Ett annat udda levande material på kalsonger är annars bambu. Bambukalsonger kan låta lika obekvämt som skinnkalsonger men är faktiskt betydligt bekvämare.

BambukalsongMånga får nog synen framför sig på en bastukjol formad som kalsonger. Men lite mer jobb ligger bakom och många anser att detta naturmaterial är betydligt mjukare än bomull.

Kanske kan skinnet också bearbetas och utvecklas för att bli så pass bekvämt att det används mer än under vissa kortare tidsperioder.

Skinnstrumpor – Nej, det är inte många som har skinnstrumpor idag. Men det var vanligt förr. Framförallt var de hållbara och kan jämföras med dagens mockasiner. De höll värmen riktigt bra och till stor sannolikt ”dog” de ut när det blev bättre hus och därmed varmare inomhus. Skinnstrumpor kan idag ses på modemuseum.

Köttklänning – Lady Gaga fick mycket stor respons när hon hade på sig sin ”köttklänning”. Visserligen inte skinn  – men nära. Klänningen vägde 16kg när den användes och var uppbyggd av tunna lager av kött, något som fick modevänner och djurvänner att yttra sig kritiskt.  Klänningen går idag att se på Rock and Roll Hall of Fame and Museum.