Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Rengöringstips från jackexperten

Snygg skinnjackaSkinnjacka är en otroligt prisvärd jacka. Även om den kostar fyra-fem gånger mer än en vanlig höstjacka eller vårjacka. Det handlar om kvalité och att en skinnjacka håller så många år.

Om man dessutom väljer att köpa en allmän modell av jackan finns i stort sett ingen risk att den kommer gå ur mode. Skinnjackor har – och är – alltid inne.

Men för att jackan ska hålla länge krävs även att man tar hand om den ordenligt. Vi tar idag tips från sidan höstjackor.se som med sin artikel ”Håll skinnjackan snygg” bjuder på några konkreta och handfasta tips.

  • Håll ren

Torka av, borsta av och håll ren. Det är grunden för att jackan ska må bra under en längre tid. Är det fläckar så börja med att torka av med en fuktig trasa – utan några rengöringsmedel.

Är det lite svårare fläckar kan man även använda en mjuk tvållösning. Ta däremot inte någon stark tvål eller med stark parfym.

  • Fett är lätt

Fettfläckar uppkommer ofta på skinnjackor. Men de behöver inte stanna kvar länge på jackan. Ett gammalt klassiskt tips är att strö potatismjöl lätt över fläcken. Låt det sedan ligga en stund så att mjölet suger upp fettet.

Får man ändå inte bort fläcken rekommenderas att den lämnas in för rengöring hos ett tvätteri. De har både utrustning och kunskap för att hantera fläckarna på allra bästa sätt. Visst kan det kosta några hundra men med tanke på att en snygg skinnjacka kostar några tusen är det värt för att hålla den snygg längre.

  • Snygga till den

Har du ofärgad skokräm hemma – och en strumpa? Det är nämligen det enda som krävs för att ge jackan en riktig ansiktslyftning. Trä strumpan över handen och lätt skokräm på strumpan. Nu är det enkelt att massera in skokrämen på jackan för att den därmed ska få tillbaka sin lyster.

Kom ihåg att låta jackan torka ordentligt efter den behandlingen. Häng upp den på en galge och rör den sen inte på två dagar. Det tar lång tid för fettet att verkligen sjunka ner i skinnet och torka. Men den som väntar på nått gott…