Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Mer färger för herrarna

Under flera årtionden, ja ända sedan den moderna skinnjackans uppkomst i den första halvan av 1900-talet, så har det i stort sett varit två färger som dominerade på skinnjackor, brun och svart. Visserligen fanns det någon enstaka som vågade sig på en röd jacka men det var de allra coolaste artisterna eller filmstjärnorna. Hos allmänheten var det dessa två färger som dominerade.

Svart och brun är fortfarande de två färger som det går att hitta flest skinnjackor i men variationen av färger har ökat betydligt de senaste åren. Detta främst på damavdelningen som ofta kan visa upp jackor i ca 10 olika färger och nyanser. Men även på avdelningen skinnjacka herr har antalet färger ökat och det är inte svårt att hitta en vit, grön, röd, blå eller mörklila jacka.

Av dessa färger är det röd som är på starkast frammarsch och kanske kan färgen utmana de bruna om andraplatsen om några år. Att däremot den svarta färgen är obestridlig etta under många år framöver finns det fortfarande mycket som pekar på.

Allt för många som tänker köpa skinnjacka utgår fortfarande enbart utifrån utbudet på de svarta och bruna jackorna. Men detta beror snarast på att det sker av gammal vana. Även om du inte har tänkt köpa någon annan färg så ge de andra färgerna åtminstone en chans. En röd, grön eller blå jacka behöver inte vara så annorlunda som det är lätt att tro.