Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Med fokus på – Thug Life

Thug Life är ett märke på herrjackor som kännetecknas av en tuff streetkänsla ofta med kamouflagemönster. Även om namnet kan vara taget från annat sammanhang så finns likheter med det hiphopband som grundandes år 1993. Jackor och andra klädesplagg kan mycket väl bäras av hiphopare och andra som tydligt vill förmedla ett statement med sin klädsel.

Hiphopbandet Thug Life, med Tupac Shakur I spetsen, släppte sitt första album 1994 och det är det enda album de släppt. Någon lång karriär blev det inte vilket hade flera orsaker. Väldigt kort efter skivdebuten blev nämligen Tupac fälld i domstol och fick sitta av ett fyra år långt fängelsestraff. Detta gjorde att gruppen snabbt splittrades och att de olika medlemmarna försökte hitta andra vägar till musikalisk framgång.

När Tupac kom ut blev han den framträdande personen i The Outlawz vilka tog upp arvet efter Thug Life både gällande stil och publik. Nu bestod däremot bandet enbart av personer som var släktingar till varandra.

Exempel på jackor från Thuglife

Thug Life Lättsviktsjacka Threat Kamouflage

En tunnare vindtygsjacka med dragkedja. Jackan har kamouflagetryck och huva med dragsko. Är tillverkad i 100 % nylon och har känguruficka. En klassisk höst/vår-jacka som även kan användas vid lite svalare sommarkvällar. Jackan har svarta muddar och röda/svarta inslag kring huvan.

Thug Life Lättviktsjacka Threat kamouflage

Skulle den bäras av en jägare skulle man lätt ta den för en jaktjacka. Bärs den inne i stan av en person som kan fylla upp ”dess stil och personlighet” är det snarare ett coolt statementplagg.

Thug Life Collegejacka Ragthug

I grunden en klassisk collegejacka av bomull och polyester. Ärmarna är i kamouflagefärger medan ”kroppen” är helsvart. Därmed samma stil som många andra collegejackor. Det är däremot trycket som gör att den sticker ut. På ryggen står det ”Thug Life – Est 187” kring en dödskalle. Även detta alltså en jacka som kanske inte köps av de som vill smälta in och ”vara som alla andra”.