Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Lars Wallin och Jofama

Lars Wallin är och förblir en av de mest kända modeskaparna i Sverige. Efter att först ha utbildat sig i tillskärning och sedan gått på Beckmans designhögskola startade han en egen ateljé 1996. Samma år fick han även Guldknappen vilket är ett pris som delas ut av tidningen Damernas Värld. Det ges ut till någon svensk modeskapare som varit med och främjat svensk design inom kläder.

Snabbt var Lars Wallin en mycket uppskattad och eftertraktad kläddesigner och hans resultat har inte minst synts i melodifestivalsammanhang. De första var till Anneli Rydén och sedan har det bara rullat på. Även inom Eurovision har han varit framgångsrik. År 2011 vann Azerbajdzjans låt ”Running Scared” med Ell & Niki. Vem som designat vinnarklädseln? Lars Wallin …

Förutom inom musiksammanhang förknippas Lars med hovet. Han har designat flera klänningar till både Victoria och Maddelen.

Utanför klädbranschen har Lars även gjort mer udda uppdrag som tex att designat den senaste Flora förpackningen.

Lars Wallin och Jofama

Lars Wallin - JofamaPå hösten 2011 lanserade företaget Jofama en kollektion av skinnjackor som var designade av stjärndesignern. Det var en lite längre jacka och en lite kortare. Sin vana trogen har Lars varit noga med detaljerna och de bägge jackorna har därför både knappar, spännen och snygga dragkedjor. Den längre jackan går även att modelera genom att nederdelen går att knäppa loss.

I en intervju inför lanseringen berättade Lars att det var som en dröm att få designa en egen jacka med skinn av allra bästa kvalité. Hans inspiration kommer från att leva urbant och modellen har sakta vuxit fram. Resultatet blev som han själv sa ”lyxiga master pieces i bästa couture anda”.

Redan innan de lanserades av Jofama gick det att se skinnjackorna på utställningen Fashion Stories vilken hölls på Prins Eugens Waldermasudde, Stockholm. Orsaken att skinnjackorna ställdes ut där var för att fira ett 20-årigt jubileum som designer för Lars.

När skinnjackorna började säljas låg de på mellan 5000-8000kr. Idag är de billigare och är svåra att hitta helt nya. Men skam den som ger sig – vill man ha en jacka som har samma designer som designat Victorias klänning så får man allt kämpa för det också …