Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Efva Attling som skinndesigner

Efva Attling (1952) började sin karriär som modell och startade sedan gruppen X-models 1981. Hon blev känd som en mycket professionell dansare och har även spelat in skivor som soloartist. Idag (2013) arbetar Efva som formgivare och designer av smycken vilka säljs över hela världen.

Förutom att hon är känd som smyckesdesigner har hon även fått uppdrag att designa andra produkter. Bland annat har hon samarbetat med Jofama och fick sin kollektion av skinnjackor lanserade på hösten 2008.

I den presentationsbroschyr som gavs ut i samband med jackorna berättar Efva själv en del om hennes förhållande till plagget skinnjacka. Det går bland annat att läsa att hon älskar skinnjackor och att hon därför har samlat på sig en hel del genom åren. Utbudet består både av secondhandjackor och helt nya och på grund av detta var det en självklarhet för henne att tacka ja när Jofama frågade henne om hon ville vara med på årets kollektion.

Efva Attling Signature Jacket

Efva Attling Signature Jacket Foto: Jan Elfström Jofama.blogg.se

De som kan Efvas historia vet att det inte är första gången som hon tar sig an ett modeuppdrag. Redan på 80-talet designade hon kläder för Sveriges största klädföretag H&M. Där hade hon även ett eget märke som var ”Pretty Pregnant” (Ganska Gravid).

Hon ser sin jacka, som hon designade åt Jofama, som en lyxig bikermodell som finns i fyra olika varianter. Samtliga karakteriseras av en rejäl krage. Eftersom hon gillar detaljer har hon även designat bältesspännet.

När bilderna på jackan skulle tas ansåg hon att det skulle vara en fotograf från bygden (dalarna) för att fånga det genuint svenska i jackan. Det blev Jimmy Backius som är en av världens främsta modefotografer.

Idag är det relativt svårt att hitta Efvas skinnjacka på marknaden eftersom den lanserades 2008. Men de som letar på second hand eller frågar runt i skinnbutiker kan säkert hitta sin jacka.