Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Att rengöra en skinnjacka

En skinnjacka är inte bara snygg och hållbar. Den är även lätt att hålla ren. Men för att jackan ska hålla så länge som möjligt är det några saker men bör tänka på.

Tvätt
Skinn är ett mycket bra material ur fläcksynpunkt. Det är väldigt sällan som en skinnjacka behöver tvättas utan vanligtvis räcker det med att torka av fläckarna med en fuktig trasa. Om fläckarna ändå inte går bort bör man inte tvätta skinnjackan i tvättmaskinen utan istället lämna in den till någon som är specialist på tvätt.

Rengör och fetta in 2 gånger per år
För att skinnet ska behålla sin kvalité så länge som möjligt ska en skinnjacka fettas in två gånger per år, förutsatt att jackan används dagligen. Fettet kan köpas i de affärer som säljer skinnprodukter och skinnjackan ska fettas in rikligt. Låt jackan sedan torka ett dygn. Sedan kan fettrester torkas bort.

En skinnjacka kan även behöva fettas in efter rengöring, beroende på hur grov rengöring det handlar om.

Läderdetaljer
Läder kan med fördel rengöras med galltvål och vatten. Använd en mjuk trasa och torka efteråt med en ren fuktig trasa. I likhet med skinn ska lädret sedan smörjas in.

Mocka samt råläder ska inte fettas
Mocka ska aldrig fettas in eftersom detta förstör mockan. Däremot är det lika viktigt att mockajackor blir impregnerade som att skinnjackorna blir det. Men det ska istället ske med en speciell spray som även den går att köpa på affärer som säljer skinn- eller mockajackor.

Var noga med att inte använda vatten på mockajackor. Även råläder och nubuck ska alltid behandlas med sprej.

Undvik vatten och värme
Direkt solljus torkar ur skinnjackan och förstör i längden skinnet samtidigt som det kan skapa missfärgningar. Av samma anledning bör inte heller skinnjackan hängas över ett element eller i närheten av andra värmekällor.

Även om skinnet är väldigt vattenavstötande bör man även undvika vatten i den mån det går. Om jackan blir blöt mår den bäst av att torkas av med en torr trasa och därefter hängas upp på tork. Som tidigare nämnts bör den inte hängas upp på tork över något varmt.

Att just hänga upp jackan är också viktigt och då på galge. En skinnjacka formar sig efter den person som har den men det betyder också att om jackan slängs i en hög på golvet varje dag kommer formen sakta men säkert försvinna. Av den anledningen är det bäst att hänga upp jackan på en galge – i likhet med alla klädesplagg som behöver behålla passformen.

Rengöringsprodukter
Här hittar du ett brett utbud av rengöringsprodukter för både skinnkläder och skor, samt även tvål för impregnerade textiler, syntetiska plagg, SoftShell, Gorotex m.m.