Skinnjacka Online

Skinnjacka för dam och herr. Klassiska svarta eller bruna skinnjackor, även röda eller flerfärgade. Allt från den billiga till den exklusiva skinnjackan.

Andreas Carlsson och Jofama

Andreas Carlsson föddes 1973 och fick sitt stora genombrott som låtskrivare redan som 23-åring. Det var då som Denniz Pop ”upptäckte” honom och snabbt bestämde sig för att ta med honom i hans team som arbetade i studion Cherion.

Andras har ett mycket välmeriterat CV inom musikvärlden. Han har producerat musik till fantastiska artister som Ciline Dion, Bon Jovi och Britney Spears, haft en TV-show och även gett ut två böcker. Sammanlagt har hans låtar sålts i över 150 miljoner ex över hela världen. Det borde gjort honom till en världskändis. Men de som blir kända är artisterna. Producenterna och låtskrivarna gör sitt jobb lite mer i skymundan.

Men han har också haft en egen karriär som artist. En av hans låtar ”Those Were The Best Days” från 1994 var med som utmanare på Trackslistan samma år men lyckades inte komma hela vägen in på listan.  Någon succé blev det aldrig inom den egna musikalista karriären.

År 2009 debuterade han även som författare då hans första bok lanserades med titeln ”Live to Win- Låtarna som skrev mitt liv”. Detta är en självbiografi med fokus på det musikaliska i hans liv.

Andreas är för många idag mest känd som en av domarna I sångtävlingen IDOL. Han var även med och skrev vinnarlåten 2008 ”With Every Bit Of Me” som då fick framföras av vinnaren Kevin Borg.

Andreas Carlsson for JOFAMA
Det är numera svårt att hitta nya jackor av Andreas Carlsson i de större butikerna, man får leta runt ganska mycket och vara beredd på att köpa en begagnad jacka istället för helt ny.

Genom ett samarbete mellan musikern Andreas Carlsson och skinnföretaget Jofama kunde Andreas vara med och lansera sin egen skinnkollektion på våren 2012. Detta sammarbete blev officiellt den 28:e Mars 2011 men sedan tog det alltså ungefär ett år innan kollektionen var klar och kunde visas upp för mängder av nyfikna fans av Andras samt de som allmänt gillar skinnkläderna från Jofama.

Utbudet blev tre skinnjackor och namnet på kollektionen blev ”Andreas Carlsson for JOFAMA”.  De olika jackorna var i lite olika stil och lyfte fram olika delar av Andreas intresse för design. Ena jackan var en tunn skinnkavaj, den andra var en snyggt åtsittande bikerjacka och den sista en mjuk lumber.

Dagen efter att det blev officiellt att han skulle göra detta samarbete berättade han på sin blogg hur han såg på det hela och varför han tackade ja. Andreas skrev då att han alltid varit mycket modeintresserad (vilket få har kunnat missa med tanke på hans klädsel) och att han alltid haft en dröm om att få designa en egen kollektion. Att det blev just skinnjackor tyckte Andreas var ett extra plus eftersom han älskar just dessa plagg och detta material.

”The sky is the Limit” skrev han och syftade då på att det enda som sätter stopp när man arbetar med skinn är ens egen fantasi. Precis som när man jobbar med musik.

Även Jofama var mycket nöjda med att Andreas tackade ja till uppdraget. De valde honom just på grund av hans modeintresse och att han upplevs mycket kreativ. Att han sedan är en av Sveriges mest kända ansikten inom musikbranschen gjorde ju saken inte sämre.

Denna kollektion skiljer sig framförallt på en punkt mot de tidigare samarbetena som Jofama haft med kändisar. Kollektionen är mestadels inriktad mot att säljas till män. De tidigare var mest inriktade mot kvinnor.